ANTONYMS

Q:1 MISERLY:
A). Extravagant
B). Generous
C). Philanthropic
D). Hospitable


Q:2 ANCIENT:
A). Contemporary
B). Modern
C). New
D). Fresh


Q:3 CANDID:
A). Rude
B). Deceptive
C). Vague
D). Cunning


Q:4 GLORIOUS:
A). Painful
B). Sad
C). Cowardly
D). Humiliating


Q:5 VIGILANT:
A). Careless
B). Iresponsible
C). Ignorant
D). Innocent


Q:6 DESTROY:
A). Invest
B). Ignorant
C). Create
D). Make


Q:7 GUILTY:
A). Right
B). Correct
C). True
D). Innocent


Q:8 Life In The Villages In Very “Dull”.
A). Pleasant
B). Bluffing
C). Wasteful
D). Serious


Q:9 The Children Are Playing In The “Nearby” Park.
A). Different
B). Separate
C). Close
D). Distant


Q:10 The Students “Assembled” In The Meeting Hall.
A). Eliminated
B). Diffused
C). Dispersed
D). Removed

Q:11 The Police Tried To Find Out The “Rightful” Owner Of The Ornaments Left In The Train.
A). Indefinite
B). Unlawful
C). Claimant
D). Mistaken

Q:12 He Was “Acquitted” Of The Charge Of Theft.
A). Dissociated
B). Convicted
C). Exonerated
D). Released


Q:13 All The Runners Started “Simultaneously”.
A). Fully
B). Frequently
C). Separately
D). Momentarily


Q:14 The Minister Is “Optimistic” About The New Project Just Launched.
A). Stoical
B). Pessimistic
C). Cynical
D). Dubious


Q:15 Machine Civilization Has Made Human Life “Artificial”.
A). True
B). Genuine
C). Natural
D). Authentic


Q:16 Earthquakes Are “Frequent” In Japan.
A). Rare
B). Unusal
C). Few
D). Extinct


Q:17 There Are Reports That Many Poor People “Abandon” Female Children.
A). Reject
B). Keep
C). Help
D). Like


Q:18 This Is Not Ideology But “Pragmatic” Language Teaching.
A). Improper
B). Imperfect
C). Impossible
D). Impractical


Q:19 PUNISH:
A). Sympathy
B). Help
C). Cruel
D). Pity


Q:20 ANSWER:
A). Reply
B). Question
C). Interrogation
D). Return


Q:21 LOW:
A). Below
B). Above
C). Down
D). High


Q:22 LOUDER:
A). Noisy
B). Softer
C). Smaller
D). Little


Q:23 The President Message Of Congratulations Gave A “Boost” To The Morale Of The Team.
A). Rebuke
B). Obstruction
C). Discouragement
D). Hinder


Q:24 His Principles Are “Flexible”.
A). Strong
B). Powerful
C). Hard
D). Rigid


Q:25 The Boss Works In This Office In A “Hostile Environment”.
A). Friendly
B). Malicious
C). Doubtful
D). Cooperative


Q:26 As A Novelist Abdullah Hussain Based His Narrative On “Facts”.
A). Darkness
B). Fiction
C). Story
D). None of these


Q:27 He Has A “Definite” Idea Of What He Wants In Life:
A). Coward
B). Debtor
C). Vague
D). Deficit


Q:28 He Has The Hibit Of “Magnifying” Other Mistakes.
A). Enlarging
B). Discriminating
C). Reducing
D). Denying


Q:29 REJECT:
A). Allow
B). Agree
C). Refuse
D). Accept


Q:30 ACCORD:
A). Difference
B). Agreement
C). Failure
D). Disagreement


Q:31 EXPAND
A). Congest
B). Conclude
C). Convert
D). Condense


Q:32 ARTIFICIAL:
A). Red
B). Solid
C). Truthful
D). Natural


Q:33 ENORMOUS:
A). Fragile
B). Weak
C). Tiny
D). Soft


Q:34 RECONDITE:
A). Hermetic
B). Manifest
C). Pedantic
D). Occult


Q:35 GUMPTION:
A). Apathy
B). Nerve
C). Initiative
D). Sagacity


Q:36 PIQUE:
A). Hurt
B). Irk
C). Huff
D). Joy


Q:37 SARTORIAL:
A). Homespun
B). Cheerful
C). Inelegant
D). Sincere


Q:38 DOCILE:
A). Pliable
B). Pliant
C). Quiet
D). Unyielding


Q:39 DEXTEROUS:
A). Able
B). Active
C). Acute
D). Inexpert


Q:40 CURTAIL:
A). Cramp
B). Prolong
C). Chop
D). Clip


Q:41 DEVIANT:
A). Bent
B). Devious
C). Regular
D). Atypical


Q:42 DUCTILE:
A). Docile
B). Pliable
C). Supple
D). Stiff


Q:43 FRIVOLOUS:
A). Trivial
B). Silly
C). Petty
D). Wise


Q:44 WEAN:
A). Halt
B). Discourage
C). Detach
D). Attach


Q:45 PRODIGAL:
A). Spendthrift
B). Squandering
C). Wanton
D). Thrifty


Q:46 NEBULOUS:
A). Misty
B). Apparent
C). Murky
D). Shadowy


Q:47 MITE:
A). Bit
B). Bug
C). Insect
D). Whole


Q:48 TACIT:
A). Punish
B). Dictated
C). Grand
D). Small


Q:49 DOLEFUL:
A). Full
B). Empty
C). Witty
D). Vivacious


Q:50 PARSIMONY:
A). Verbosity
B). Tenderness
C). Clan
D). Generosity

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.