Prepostion English

1. I Should Not Pride……………My Qualification.
A). to
B). at
C). in
D). none

Q:2 He Has No Opportunity………….Raising His Status.
A). for
B). to
C). in
D). none

3. He Does Not Have Lust…………Wealth.
A). to
B). at
C). for
D). None of these

4. Have No Longing…………Him.
A). for
B). to
C). at
D). None of these


5. There Is Hindrance ……….. Get Success In Life.
A). for
B). to
C). of
D). None of these


6. I Feel Grief ……………… The Death Of His Father.
A). for
B). to
C). of
D). None of these


7 Do Not Guess……………..Me.
A). for
B). to
C). at
D). None of these

8. Press Does Not Enjoy Freedom…………..Restriction.
A). from
B). to
C). at
D). None of these


9. I Do Not Have Fondness…………….Her.
A). from
B). to
C). for
D). None of these

10. Take Decision…………….This Issue Instantly.
A). from
B). on
C). for
D). None of these


11.A Tough Competition Is Going On …….. Him.
A). with
B). on
C). for
D). None of these


12. I Am Canidate……….This Post.
A). from
B). on
C). for
D). None of these

13. I Have Access………………..The President.
A). from
B). to
C). for
D). None of these


14. I Do Not Repose Confidence……………. You.
A). from
B). in
C). for
D). None of these


15. I Am Bargaining ……………………. Him.
A). from
B). on
C). with
D). None of these


16. Afghanistan Was Attacked……….October,2001.
A). from
B). on
C). for
D). None of these


17. You Must Make Amends…….Your Folly.
A). from
B). on
C). for
D). None of these


18. I Assure You…………..My Help.
A). of
B). on
C). for
D). None of these


19. He Did Not Fail ……………… Exam.
A). from
B). in
C). for
D). None of these


20. You Must Embark…………. Leaving Her.
A). from
B). upon
C). for
D). None of these

21. I Do Not Object……………His Criticism.
A). to
B). on
C). for
D). None of these


22. She Persisted………..Living Here.
A). to
B). on
C). in
D). None of these


23. Do Not Insist…………..Doing This Work.
A). to
B). on
C). for
D). None of these


24. He Shuddered…………..Seeing The Dreadful Incident.
A). to
B). at
C). for
D). None of these


25. I Prefer ……… Die Than Humiliation.
A). to
B). on
C). for
D). None of these


26. Do Not Scoff……..Me.
A). to
B). at
C). for
D). None of these


27. India Is Not Being Prevented ………………. Committing Atrocities On Kashmiries.
A). to
B). on
C). from
D). None of these


28. He Was Threatened …………. Dire Consequences.
A). with
B). on
C). for
D). None of these


29. He Succumbed……….His Injuries And Died In Hospital.
A). to
B). on
C). with
D). None of these


30.Pakistan Sided…………….. U.S.A In Connection With Countering Terrorism.
A). with
B). on
C). for
D). None of these


31. My best friend lives ______ Boretz Road.
A). to
B). on
C). in
D). none


32. I’ll be ready to leave ____ about twenty minutes.
A). to
B). on
C). in
D). none


33.Since he met his new girlfriend, Juan never seems to be ______ home.
A). to
B). at
C). in
D). none


34. The child responded to his mother’s demands ______ throwing a tantrum.
A). by
B). on
C). in
D). none


35.I think she spent the entire afternoon ______ the phone.
A). to
B). on
C). in
D). none


36. I will wait ______ 6:30, but then I’m going home.
A). to
B). until
C). in
D). none


37.The police caught the thief _____ the corner of Cascade and Plum Streets.
A). to
B). on
C). at
D). none


38. My fingers were injured so my sister had to write the note _____ me.
A). for
B). on
C). in
D). none


39. I am not interested _____ buying a new car now.
A). to
B). on
C). in
D). none


40. What are the main ingredients ______ this casserole?
A). to
B). on
C). of
D). none


41. My best friend, John, is named ______ his great-grandfather.
A). after
B). on
C). about
D). none


42.Grandpa stayed up ______ two in the morning.
A). until
B). since
C). in
D). none


43. My parents have been married ______ forty-nine years.
A). to
B). for
C). in
D). none


44. He usually travels to Philadelphia _______ train.
A). at
B). by
C). in
D). none


45. You frequently see this kind of violence ____ television.
A). to
B). on
C). in
D). none


46.I told Mom we’d be home ______ an hour or so.
A). to
B). on
C). in
D). none


47. I was visiting my best friend _____ the hospital.
A). to
B). on
C). in
D). none


48. The professor _______ South Africa amazed the American students with her stories.
A). to
B). from
C). in
D). none


49. I’ll see you ____ home when I get there.
A). to
B). at
C). in
D). none


50. It’s been snowing ________ Christmas morning.
A). since
B). on
C). in
D). none

IDIOMS

Q:1 Burn Your Fingers
A). be unhappy
B). be happy
C). suffer
D). be ill


Q:2 Off And On.
A). be unhappy
B). occasionally
C). suffer
D). be ill


Q:3 Once For All
A). finally
B). be happy
C). suffer
D). be ill


Q:4 A Snake In The Grass
A). be unhappy
B). a treacherous person
C). suffer
D). be ill


Q:5 For A Song
A). be unhappy
B). be happy
C). suffer
D). very cheaply


Q:6 Burning Question
A). be unhappy
B). a widely debated issue
C). suffer
D). be ill


Q:7 Blows His Own Trumpet
A). be unhappy
B). be happy
C). praises oneself
D). be ill


Q:8 Lost Heart
A). be unhappy
B). be happy
C). become discouraged
D). be ill


Q:9 Draw The Line Between
A). be unhappy
B). make a distinction
C). suffer
D). be ill

Q:10 HIn A Nutshell
A). be unhappy
B). bin a few words
C). suffer
D). be ill


Q:11 Bottom Line
A). be unhappy
B). the main point
C). suffer
D). be ill


Q:12 To Wrap Up
A). be unhappy
B). to bring to a conclusion
C). suffer
D). be ill

Q:13 Oily Tongue
A). flattery
B). be happy
C). suffer
D). be ill


Q:14 Between The Devil And The Deep Sea
A). be unhappy
B). be happy
C). suffer
D). in a dilemma


Q:15 To Bite The Dust
A). be unhappy
B). to be defeated in battle
C). suffer
D). be ill


Q:16 Hit Below The Belt
A). be unhappy
B). be happy
C). act unfairly
D). be ill


Q:17 Bed Of Roses
A). be unhappy
B). full of joys
C). suffer
D). be ill


Q:18 Take Someone Task
A). be unhappy
B). scold or criticize them harshly
C). suffer
D). be ill


Q:19 Shift Gears
A). wait for few minutes
B). end the discussion
C). move to a different topic
D). start an argument


Q:20 On Target
A). end the discussion
B). completely accurate
C). wait for few minutes
D). start an argument

Q:21 To Be On The Same Page
A). to have similar ideas
B). completely accurate
C). end the discussion
D). wait for few minutes


Q:22 A Drop In The Bucket
A). to have similar ideas
B). an insignificant amount
C). end the discussion
D). wait for few minutes

Q:23 To Get The Upper Hand
A). to gain more power
B). end the discussion
C). wait for few minutes
D). to have similar ideas


Q:24 To Touch On Something
A). to talk about briefly
B). to finish discussing
C). to give a long explanation
D). to avoid talking about


Q:25 Hand In Hand
A). on friendly terms
B). occurring together
C). sworking very quickly
D). without effort

Q:26 Run Of The Mill
A). ordinary
B). unique
C). complicated
D). exciting

Q:27 To Ring A Bell
A). to take break
B). to be believable
C). to sound familiar
D). to seem dangerous


Q:28 To Flog A Dead Horse
A). to revive interest in an outdated subject
B). to beat a horse that is dead
C). to try to take work from a weak horse
D). to do interesting things


Q:29 To Smell Of Rat
A). to be in a bad mood
B). to suspect foul dealings
C). to get bad small of a bad dead rat
D). to see signs of plague epidemic


Q:30 A Man Of Straw
A). a very active person
B). a worthy fellow
C). an unreasonable person
D). a man of no substance


Q:31 At the drop of the hat:
A). As soon as it was spoken
B). Done easily, without any preparation
C). Done in an instant
D). After something is done


Q:32 Keep at bay:
A). Keep at a distance
B). Keep at the sea-shore
C). Keep in mind
D). Keep thinking about something


Q:33 A man of straw:
A). A man with no means
B). A generous man
C). A man of character
D). A man of no substance

Q:34 Give cold shoulder:
A). Shiver
B). Cold meat
C). To ignore
D). To support


Q:35 Hold one’s horse:
A). Keep one’s expectations
B). Keep one’s gift
C). Have patience
D). High on energy


Q:36 Hornet’s nest:
A). A bee’s house
B). A violent situation
C). A busy house
D). A dangerous place


Q:37 Never-never land
A). An ideal pace
B). Dream land
C). A worthless place
D). A useless situation


Q:38 Cap it all:
A). To cover everything
B). To seize everything
C). To finish
D). To occur


Q:39 Like a sitting duck:
A). Lazy
B). Fat
C). Sleepy
D). Ignorant


Q:40 Pull your socks up
A). To get ready
B). To improve
C). To start
D). To finish


Q:41 To eat away:
A). Finish
B). Corrode
C). Destroy
D). Eat up


Q:42 To grow upon:
A). To grow
B). Nurture
C). Get a stronger hold on something gradually
D). To flourish


Q:43 Long for:
A). Desire
B). Long
C). Far
D). Age


Q:44 To be well off:
A). Quite far away
B). To be in comfortable circumstances
C). Distant
D). Unrelated


Q:45 Bore away:
A). Dug up
B). Get bored
C). Won
D). Passed time


Q:46 Get the better of:
A). Advantage over
B). Be better off
C). Take the better things and leave the rest
D). Take advantage of


Q:47 Hear someone out:
A). Hear from far away
B). Dismiss someone
C). Keep someone out
D). Let someone complete what they are saying


Q:48 Trump up:
A). Encourage
B). Fabricate
C). Trump card
D). Break


Q:49 Break with:
A). Break
B). Interval
C). Relieve
D). Quarrel


Q:50 Put by:
A). Keep
B). Kill
C). Save
D). Set

Active & Passive Voice

Q:1 I Killed A Snake With A Stone In My Dream Last Night
A). With a stone in my dream I killed a snake last night
B). A snake was killed by me with a stone in my dream last night
C). A snake is killed by I with a stone in my dream last night
D). In my dream last night a snake was killed by me with a stone


Q:2 Do Not Disturb Him For Nothing.
A). Let not he be disturbed for nothing
B). He is not to be disturbed for nothing
C). Nobody should disturb him for nothing
D). We should not disturb him for nothing


Q:3 People Say That Democracy Is A Better Form Of Government.
A). Democracy is a better form of Government people say
B). According to people decomcracy is a better form of government
C). Democracy is said to be a better form of government
D). Democracy is a better form of Government

Q:4 People Say That Honesty Is The Best Policy But They Seldom Act Upon It.
A). It is said that hoesty is the best policy but that is seldom acted upon
B). Honesty is that best policy which is seldom acted upon
C). It is said the honesty was best policy which was seldom acted upon
D). Honesty is said to be the best policy but its is seldom acted upon


Q:5 They Fought A Battle In The Plain Of Panipat
A). A battle is fought in the plain of Painpat
B). In the plain of Panipat they fight a battle
C). A battle had fought in plain of Panipat
D). A battle was fought in the plain of Panipat


Q:6 Students Have Elected Him Secretary Of The Union.
A). He is a elected secretary of the union
B). He is being elected secretary of the union
C). He has been elected secretary of the union
D). He had been elected secretary of the union


Q:7 The Showed The Visitors The Historical Monuments Of Lahore
A). The visitors were shown the historical monuments of Lahore
B). The historical monuments had been shown to the visitors
C). The visitors would be shown the historical monuments of Lahore
D). The visitors will be shown the historical monuments of Lahore


Q:8 Circumstances Will Oblige Me To Go
A). I shall be obliged to go
B). I shall have to be obliged to go
C). I shall not go except if the circumstances oblige me to go
D). I shall go if circumstances oblige me to go


Q:9 Some One Has Picked My Pocket.
A). My pocket has been picked
B). Any body picked my pocket
C). My pocket is being picked
D). My pocket had been picked by some one


Q:10 The Romans Expected To Conquer Egypt
A). It was expected by the Romans that they will conquer Egypt
B). It was expected by the Romans that they would conquer Egypt
C). Egypt will by conquered the Romans hoped
D). Romans thought that they would easily conquer Egypt


Q:11 I Have Been Invited To The Party.
A). Someone has invited me to the party
B). Someone had invited me to party
C). To a party I had been invited
D). I am being invited to the party


Q:12 Why Did Your Brother Write Such A Letter.
A). Why is such a letter written by your brother.
B). Why had your brother written such a letter
C). Why was such a letter written by your brother
D). Why should such a letter by wirtten by your brother


Q:13 He Will Finish The Work In A Fortnight
A). The work will be finished by him in a fortnight.
B). In a fortnight he will finish the work.
C). The work will have to be finished in a fortnight by him
D). The work must be finished by him in a fortnight.


Q:14 Some Boys Were Helping The Wounded Man.
A). The wounded man is helped by few boys.
B). The wounded man was being helped by some boys
C). Some boys helped the wounded man.
D). The wounded man were helped by some boys


Q:15 We Shall Have Won The Match.
A). The match will have being won by us
B). The match will have be won by us
C). The match will have been won by us
D). The match will had been won by us


Q:16 You Will Have Passed The Examination.
A). The examination will have be passed by you
B). The examination will have being passed by you
C). Te examination will have been passed by you
D). The examination will had been passed by you


Q:17 The Teacher Will Punish Him.
A). He will been punished by the teacher
B). He will be punished by the teacher
C). He would be punished by the teacher
D). He will be being punished by the teacher


Q:18 She Will Wash The Clothes.
A). The clothes will been washed by her.
B). The clothes will being washed by her.
C). The clothes will have been washed by her.
D). The clothes will by washed by her.


Q:19 Had She Pressed The Clothes?
A). Has the clothes been pressed by her?
B). Had the clothes been pressed by her?
C). Have the clothes been pressed by her?
D). Has been the clothes pressed by her?


Q:20 He Had Read A Book.
A). A book have been read by him
B). A book has been read by him
C). A book had been read by him
D). A book have been being read by him


Q:21 You Had Played Cricket.
A). Cricket has been played by you
B). Cricket had been played by you
C). Cricket have been played by you
D). Cricket has been being played by you


Q:22 What Were You Doing?
A). What has being done by you?
B). What had being done by you?
C). What was being done by you?
D). What were being done by you?


Q:23 We Were Writing Letters.
A). Letters were being written by us
B). Letters was being written by us
C). Letters are being written by us
D). Letters have being written by him


Q:24 He Was Reading The Books.
A). Books was being read by him
B). Books are being read by him
C). Books were being read by him
D). Books have being read by him


Q:25 Did I Give Him A Gift?
A). Has a gift given to him by me
B). Had a gift given to him by me
C). Have a gift given to him by me
D). Was gift given to him by me


Q:26 You Opened The Door.
A). The door opened was by you
B). The door was opened by you
C). The door was by opened you
D). The door opened by was you


Q:27 Nadeem Bought A Pen.
A). A pen was by bought Nadeem
B). A pen bought was by Nadeem
C). A pen was bought by Nadeem
D). A pen by was bought Nadeem


Q:28 I Have Done My Job Job Has Been By Done Me
A). My job has done been by me
B). My job has been by done me
C). My job has been done by me
D). My job been has done by me


Q:29 We Are Writting A Book.
A). A book is being written us by
B). A book is being by written us
C). A book is being written by us
D). A book being is written by us


Q:30 I Am Making Tea.
A). Tea is being by made me
B). Tea is being made by me
C). Tea is being me made by
D). Tea is being made me by


Q:31 Why do you tell a lie?
A). Why a lie told by you?
B). Why is a lie be told by you?
C). Why is a lie told by you?
D). Why is a lite being told you?


Q:32 You will praise her very much.
A). She will praised very much by you.
B). She will be praised very much by you.
C). She will being praised very much by you.
D). She will been praised very much by you.


Q:33 I take exercise daily.
A). Exercise are taken daily by me.
B). Exercise is taken daily by me.
C). Exercise is being taken daily by me.
D). Exercise is been taken daily by me.


Q:34 She will invite me.
A). I shall be invited by her.
B). I will invited by her.
C). I shall being invited by her.
D). I will been invited by her.


Q:35 Did you visit a zoo?
A). Was a zoo being visited by you?
B). Was a zoo be visited by you?
C). Was a zoo been visited by you?
D). Was a zoo visited by you?


Q:36 Why does an officer neglect duties?
A). Why the duties neglected by an officer?
B). Why are the duties neglected by an officer?
C). Why is the duties neglected by an officer?
D). Why are the duties neglect by an officer.


Q:37 Have you taken a rest?
A). Have a rest been taken by you?
B). Have a rest taken by you.
C). Had a rest taken by you?
D). Have a rest be take by you?


Q:38 You must obey your parents.
A). Your parents must obeyed by you.
B). Your parents must been obeyed by you.
C). Your parents must be obeyed by you.
D). Your parents must being obeyed by you.


Q:39 Earth revolves around Sun.
A). The Sun revolved around the Earth.
B). The sun is revolved around by the Earth.
C). The Sun revolves around the by the Earth.
D). The Sun is being revolved around by the Earth.


Q:40 Are they playing match against them?
A). Is a match being played against our team by them?
B). Is a match be played against our team by them?
C). Is a match played against our team by them?
D). Is a match been played against our team by them?


Q:41 He has shown good performance.
A). Good performance has shown by him.
B). Good performance has been shown by him.
C). Good performance had been shown by him.
D). Good performance has be shown by him.


Q:42 Will you save my secrets?
A). Will my secrets saved by you.?
B). Will my secretes be saved by you?
C). Would my secretes save by you?
D). Would my secrets be saved by you?


Q:43 School has announced result.
A). The result has announced by the school.
B). The result has been announced by the school.
C). The result has be announced by the school.
D). The result has being announced by the school.


Q:44 Boys will have taken an exam.
A). An exam would taken by the boys.
B). An exam would have taken by the boys.
C). An exams will had been taken by the boys.
D). An exams will have been taken by the boys.


Q:45 My father did not buy a new car.
A). A new car was not be bought by my father?
B). A new car is not bought by my father.
C). A new car was not bought by my father.
D). A new car is not be bought by my father.


Q:46 Why did you oppose her?
A). Why she opposed by you?
B). Why was she opposed by you?
C). Why is she opposed by you?
D). Why she opposes by you?


Q:47 He Does Not Eat Apples
A). Apples are eaten not by him
B). Apples are not by eaten him
C). Apples are not eaten by him
D). Apples not are eaten by him


Q:48 I Eat Mangoes.
A). Mangoes eaten by me
B). Mangoes are by eaten me
C). Mangoes are eaten by me
D). Mangoes by are eaten me


Q:49 The Horse Pulls The Tonga.
A). The tonga pulled is by the horse
B). The tonga pulled by is the horse
C). The tonga is pulled by the horse
D). The tonga is by pulled the horse


Q:50 Amjad Plays Football.
A). Football is played by Amjad
B). Football played is by Amjad
C). Football played by is Amjad
D). Football played by Amjad is

Fill In The Blanks

Q:1 He Has Fallen ………….. With His Partners.
A). Of
B). Out
C). Off
D). In


Q:2 The Essay Was Excellent ……………….. A Few Small Mistakes.
A). Except for
B). In addition to
C). Except
D). Besides


Q:3 He Pretended That He Was An Englishman But His Accent Gave Him…………
A). Off
B). Out
C). Up
D). Away


Q:4 The Escaped Convicts Were ……………. A Week Later.
A). Recovered
B). Reassured
C). restored
D). Recaptured


Q:5 In Ancient Times When No Decision Was Arrived At Disputes Were Settled By A……..
A). Duet
B). Dice
C). Duel
D). Dual


Q:6 A Good Teacher Should Not Be…………… With Students.
A). Impassioned
B). Nervous
C). Excited
D). Impatient


Q:7 The Wounded Soldiers Were …………….. By Their Parts.
A). Display
B). Demonstrate
C). Play
D). Show


Q:8 Perfect Health Depends On The …………… Of A Few Simple Rules To Health.
A). Adaptation
B). Occurrence
C). Observance
D). Observation


Q:9 Boys Are Usually Dependent On Their Parents …………… They Earn Enough Money To Support Themselves.
A). So
B). Provided
C). Lest
D). Till


Q:10 They …………. At Their Parents With Respent.
A). View
B). Look
C). Stare
D). Peep


Q:11 There Was No…………In The Railway Compartment For Additional Passengers.
A). Wants
B). Is wanting
C). Was wanting
D). Want


Q:12 I Have Been Awake…………. Four O Clock.
A). Until
B). Since
C). For
D). Till


Q:13 It…………Since Early Morning.
A). Will rain
B). Rained
C). Has been raining
D). Is raining


Q:14 His Parents Did Not Pay Attention To His Studies………….
A). Just
B). Remarkable
C). Suitable
D). Proper


Q:15 This Building Contains ……………. Sixty Rooms.
A). To
B). of
C). with
D). None of these


Q:16 He Was In Trouble Because He Did Not …… The Instructions.
A). Chase
B). Observe
C). Confirm
D). Follow


Q:17 He Died …………… Martyr In The Cause Of Independence.
A). Since
B). A
C). Though
D). For


Q:18 I ……………. Twenty Next Birthday.
A). Shall be
B). Have been
C). Will to be
D). Am being


Q:19 Human Beings Wish To ……. The Unknown.
A). Encircle
B). Triumph
C). Travel
D). Conquer


Q:20 We Shall Finish The Work Before He ………. To Work.
A). Shall come
B). Would come
C). Comes
D). Will come


Q:21 He Sold His Property Because He Was Under A Lot Of…………….
A). Credit
B). Loan
C). Account
D). Debt


Q:22 He Is Angry ………….. Me For Not Helping Him.
A). Of
B). With
C). On
D). Upon


Q:23 Rizwan Tried To Conceal The Package I.E He Tried To………….The Package.
A). Hide
B). Tie up
C). Open
D). Wrap

Q:24 It………………During Summer Months
A). Is raining
B). Rains
C). Has rain
D). Rain


Q:25 Man Cannot Have…………. Bread Alone
A). Except
B). With
C). By
D). Without


Q:26 The Police …………….. On Duty.

A). Was
B). Is
C). Are
D). Have


Q:27 One Is Struck By The Realization Of Being One With Nature A Union Of Mind ……….. Body.
A). Or
B). and
C). for
D). In


Q:28 They Put His Success……………..To Sheer Hard Work.
A). Up
B). Upon
C). On
D). Down


Q:29 The Police Has Been Looking For Him …………….. Four Weeks
A). For
B). During
C). Since
D). Till


Q:30 The Income Tax Raid Was Too Sudden………..
A). For the man escaping
B). Then the man escaped
C). So that the man escaped
D). For the man to escape


Q:31 Shalini was not ………. by the criticism and paid no ……… even when her best friend t talked against her.
A). bothered, attention
B). troubled, mind
C). threatened, warning
D). deterred, heed


Q:32 There is no glory in war …………the blood it …………
A). thinking, demands
B). considering, sheds
C). worth, costs
D). comparing, spills


Q:33 Hitler cast a ……….. and ………… shadow upon world history.
A). colossal, frightful
B). Herculean, gloomy
C). gigantic, horrifying
D). huge, vast


Q:34 Somesh ………… me coming to his table, he smiled and ……….. me a chair.
A). found, signaled
B). met, sat
C). looked, gave
D). saw, offered


Q:35 Although the leader s life was both……….. and painful, it was not without ……….. for he had accomplished many of his goals
A). magnificent, success
B). happy, frustration
C). thrilling, ambition
D). arduous, satisfaction


Q:36 Questions Will Be Answered By A………….. Of Experts.
A). Bunch
B). Panel
C). Staff
D). Band


Q:37 As The Festival Approaches The Number Of Customers………..
A). Increases
B). Will be increased
C). Will have increased
D). Is increasing


Q:38 Although He Was Tired He………… Working.
A). Goes on
B). Is going on
C). Was going on
D). Went on


Q:39 He Ran………
A). Quick
B). So quickly
C). So quick
D). Quickly


Q:40 If You Are Unable To Pay The Amount By The Specifier Nameuod Date…….
A). Your name struck off our register
B). Your name will be struck off our register our name will be struck off our register
C). And your name will be struck off our register
D). However your name will be struck off our register


Q:41 Whichever Way You Approach The Problem ………
A). It will not be solve
B). No one will not solve it
C). It will not solve
D). It will not be solved


Q:42 The Officer Warned Me ………… The Office Until Nine O Clock.
A). To leave
B). Dont leave
C). To not leave
D). Not to leave


Q:43 The City Was Plunged ………… Darkness Due To A Sudden Power Failure.
A). To
B). Through
C). At
D). Into


Q:44 Although He Policemen Searched The Place ……………… They Could Not Collect Any Evidence.
A). Calmly
B). Thoroughly
C). Heavily
D). Largely


Q:45 Although The Two Sisters Are Twins They Look Somewhat……..
A). Related
B). Unique
C). Different
D). Alike


Q:46 The Huts Were …………… On Fire By Some Anti Social Elements.
A). Burst
B). Shot
C). Opened
D). Set


Q:47 Of The Three Branches Of Defence Service The Air Force Has Been The …………….. Favoured In Recent Years.
A). Most
B). More
C). Very
D). None of these


Q:48 I Suggest That The Meeting …………… Postponed.
A). Would be
B). Is
C). Be
D). None of these


Q:49 I Am Glad ………….. The Movie.
A). Had seen
B). To see
C). To have seen
D). None of these

Q:50 Everything He Told Me I ……………. Before.
A). Had head
B). Heard
C). Have heard
D). None of these

Direct & Indirect Narration

Q:1 The Visitor Said “What A Beautiful Scene It Is”?
A). The visitor exclaimed with joy that it was a very beautiful scene
B). The visitor exclaimed with joy that it is a very beautiful scene
C). The visitor exclaimed with joy that it be a very beautiful scene
D). The visitor exclaimed with joy that it were a very beautiful scene


Q:2 The Girl Said To The Mother “Alas I Have Failed In The Exam”.
A). The girl exclaimed with sorrow that she had failed in the exam
B). The girl exclaimed with sorrow that I had failed in the exam
C). The girl exclaimed with sorrow that she has failed in the exam
D). The girl exclaimed with sorrow that she have failed in the exam


Q:3 The Captain Said To The Team “May Allah Give Us Victory”.
A). The captain prayed for the team that Allah give them victory
B). The captain prayed for the team that Allah may give them victory
C). The captain prayed for the team that Allah might give them victory
D). The captain prayed for the team may Allah give them victory


Q:4 The Master Said To His Maid Servant “Obey May Orders”.
A). The master ordered his maid servant for obey his orders
B). The master ordered his maid servant to obey his orders
C). The master ordered his maid servant to obey my orders
D). The master ordered his maid servant to obey your orders


Q:5 The Boys Said To The Teacher “Please Do Not Take Our Class Today”.
A). The boys requested the teacher not to take our class that day
B). The boys requested the teacher not to take your class that day
C). The boys requested the teacher not to take their class that day
D). The boys requested the teacher not to take his class that day


Q:6 The Teacher Said To The Class “Work Hard”.
A). The teacher advised the class to work hard
B). The teacher advises the class to work hard
C). The teacher advised the class that to work hard
D). The teacher advised the class for work hard


Q:7 The Bookseller Said To The Customer “This Book Is Not Very Cheap”.
A). The bookseller told the customer that that book was not very cheap
B). The bookseller told the customer that this book was not very cheap
C). The bookseller told the customer that book was not very cheap
D). The bookseller told the customer that book is not very cheap


Q:8 The Prisoner Said To The Judge “I Am Not Guilty Of This Crime”.
A). The prisoner told the judge that I was not guilty of that crime
B). The prisoner told the judge that he was not guilty of that crime
C). The prisoner told the judge that he was not guilty of this crime
D). The prisoner told the judge that you were not guilty of that crime

Q:9 The Milkman Said To The Woman “I Do Not Mix Water In Milk”.
A). The milkman told the woman that he does not mix water in milk
B). The milkman told the woman that I did not mix water in milk
C). The milkman told the woman that he do not mix water in milk
D). The milkman told the woman that he did not mix water in milk


Q:10 The Father Said To His Son “How Much Money Do You Need”?
A). The fatehr asked his son how much money you need
B). The father asked his son how much money he need
C). The father asked his son how much money he needed
D). The father asked his son how much money I need


Q:11 The Pupil Says To The Teacher “I Have Not Worked Hard”.
A). The pupil tells the teacher that he ha not worked hard
B). The pupil tells the teacher that he has not worked hard
C). The pupil tells the teacher that he have not worked hard
D). The pupil tells the teacher that he will not work hard


Q:12 He Said To Me “Does Your Father Deal In Garments”?
A). He asked me that did our father deal in garments
B). He asked me that did my father deal in garments
C). He asked me that does your father deal in garments
D). He asked me that did my father deal in garments


Q:13 I Said To Him “Will You Help Me”?
A). I asked him if he would help me
B). I asked him if he will help me
C). I asked him if he does hlp me
D). I asked him if he has helped me


Q:14 I Said To Him “What Are You Doing There”.
A). I asked him what was he doing there
B). I asked him what were he was doing there
C). I asked him what he has doing there
D). I asked him what he was doing there


Q:15 You Said To Us “She Gives Me Some Milk”.
A). You told us that she give you some milk
B). You told us that she gives you some milk
C). You told us that she has given you some milk
D). You told us that she gave you some milk


Q:16 The Son Said To The Mother ” I Want Some Money “.
A). The son said to the mother that he wants some money
B). The son said to the mother that he want some money
C). The son told the mother that the wanted some money
D). The son said to the mother that I wanted some money


Q:17 The Mother Said To Her Son “You Are A Lazy Boy”.
A). The mother told her son that he were a lazy boy
B). The mother told her son that he was a lazy boy
C). The mother told her son that he has been a lazy boy
D). The mother tells her son that he has been lazy boy


Q:18 The Gardener Will Say “I Am Watering The Plants”.
A). The gardener say that he is watering the plants
B). The gardener would say that he is watering the plants
C). The gardener will say that he was watering the plants
D). The gardener will say that he is watering the plants


Q:19 They Will Say “We Are Having Dinner”.
A). They said that they are having dinner
B). They would say that they are having dinner
C). They will say that they are having dinner
D). They will say that they were having dinner


Q:20 Kalim Says “I Want To Tell You Thing”.
A). Kalim says that he wanted to tell you one thing
B). Kalim says that he wants to tell you one thing
C). Kalim says that he want to tell you one thing
D). Kalim said that he wants to tell you one thing


Q:21 They Say “We Are The Students Of English Class”.
A). They say that they are the students of English class
B). They say that they were the students of English class
C). They said that they are the students of English class
D). They say that they will be the students of English class

Q:22 He Says “I Am Going To Sialkot”.
A). He asked tome that he was going to Sialkot
B). He says that he was going to Sialkot
C). He says that he is going to Sialkot
D). He says that he will be going hto Sialkot


Q:23 He Says “I Am Ill”.
A). He says that he is ill
B). He says to me that he was ill
C). He asked that he was ill
D). He says me that he was ill


Q:24 He said to her, “Are you coming to the party?”
A). He told her if she was coming to the party.
B). He asked her if she was coming to the party.
C). He asked her if she will be coming to the party.
D). He asked her whether she was coming to the party.


Q:25 “Please don’t go away”, she said.
A). She begged me not to go away.
B). She begged that I not go away.
C). She said to please her and not go away.
D). She told me not to go away.


Q:26 He said to them, “Don’t make a noise.”
A). He told them not to make noise.
B). He told them not to make a noise.
C). He asked them not to make a noise.
D). He told them that don’t make a noise


Q:27 My friend said to me, “Has your father returned from Calcutta”
A). My friend enquired me if his father had returned from Calcutta.
B). My friend asked me if my father had returned from Calcutta.
C). My friend said to me that my father has returned from Calcutta.
D). My friend told me that his father had returned from Calcutta.


Q:28 Saleem said, “I bought a car yesterday.”
A). Saleem told that he had bought a car yesterday.
B). Saleem said that he bought a car the previous day.
C). Saleem said that I have bought a car the previous day.
D). Saleem said that he had bought a car the previous day.


Q:29 My cousin said, “My room-mate snored throught the night.”
A). My cousin told me that her room-mate snored throughout the night.
B). My cousin felt that her room-mate may be snoring throughout the night.
C). My cousin said that her room-mate had snored throughout the night.
D). My cousin complained to me that her room-mate is snoring throughout the night.


Q:30 He says, “They will hurt you”.
A). He said to me that they will hurt me.
B). He said to me that he would be hurt me.
C). He said to me that they would hurt me.
D). He said to me that they would hurt you.


Q:31 My father said to me, “You must work hard”.
A). My father said to me that I must work hard.
B). My father said to me that you must work hard.
C). My father said to me that you have to work hard.
D). My father said tome that I had to work hard.


Q:32 She said, “My parents are going to Karachi”.
A). She said that my parents were going to Karachi.
B). She said that my parents gone to Karachi.
C). She said that her parents were going to Karachi.
D). She said that her parents are going to Karachi.


Q:33 Mother said, “Where are you going?”
A). Mother said me where I am going.
B). Mother said to me where are you going.
C). Mother asked where I was going.
D). Mother asked me where I am going.


Q:34 Did you come from India”?, said Sara to boy.
A). Sara asked the boy if he had come from India.
B). Sara asked the boy if he come from India.
C). Sara asked the boy if he came from India.
D). Sara said the boy did he come from India.


Q:35 You said, “You have brought books for me”.
A). You said that you brought books for me.
B). You said that you had brought books for me.
C). You said that you have brought books for me.
D). You said that you have been brought books for me.


Q:36 My uncle said to me, “How is your studies going on now?”.
A). My uncle asked me how was my studies going then.
B). My uncle asked me how is your studies going on now.
C). My uncle asked me how my studies was going on then.
D). My uncle asked me how my studies going on then.


Q:37 You said, “He was there”.
A). You said that he had been here.
B). You said the he was there.
C). You said that he had there.
D). You said that he is there.


Q:38 Mother said, “Where are you going?”
A). Mother said me where I am going.
B). Mother said to me where are you going.
C). Mother asked where I was going.
D). Mother asked me where I am going.


Q:39 She said to him, “Where are you living”?
A). She said to him where he lived.
B). She asked him where he was living.
C). She asked me where I am living.
D). She asked him where he was lived.


Q:40 A doctor will say, “A nurse will look after that patients”.
A). A doctor will say that a nurse will look after the patients.
B). A doctor will say that a nurse would look after the patient.
C). A doctor would say that a nurse will look after the patients.
D). A doctor will say that a nurse would be look after the patient.


Q:41 She said to me, “He mostly ignores me”.
A). she said to me that he mostly ignores her.
B). She said to me that he mostly ignored me.
C). She said to me that he mostly ignored her.
D). She said to me that he is mostly ignored me.


Q:42 Ali asked them, “Are you playing with me”?
A). Ali asked them they were playing with him.
B). Ali asked them are they playing with him.
C). Ali asked them if they were playing with him.
D). Ali asked them they played with him.


Q:43 My younger sister says, “I do not tell a lie”.
A). My younger sister says that she do not tell a lie.
B). My younger sister says that she does not tell a lie.
C). My younger sister says that she is not tell a lie.
D). My younger sister says that I do not tell a lie.


Q:44 Dentist said, “I have seen many patients today”.
A). The dentist said that he have seen many patients today.
B). The dentist said that he had seen many patients that day.
C). The dentist said that he has seen many patients that day.
D). The dentist said I had seen many patients that day.


Q:45 They said, “They have returned books”.
A). They said that they have returned the book.
B). They said that they returned the books.
C). They said that they had return the books.
D). They said that they had returned the books.


Q:46 She asked him, “What did you say?”
A). She asked him what he said.
B). She asked him what he had said.
C). She asked him what he say.
D). She asked him what did you say.


Q:47 He said, “Are you doing your job?”
A). He asked me that I am doing my job.
B). He asked me that I was doing my job.
C). He said to me am I doing my job.
D). He asked me whether I was doing my job.


Q:48 I said, “You may need help”.
A). I said to her that she may need help.
B). I said to her that she needed help.
C). I said to her that she might need help.
D). I said to her that you might need help.


Q:49 My mother says to me”, You are not hard working”.
A). My mother says to me that I am not hard working.
B). My mother says to me that I was not hard working.
C). My mother says to me that you are not hard working.
D). My mother says to me that you were not hard working.


Q:50 My mother says to me”, You are not hard working”.
A). My mother says to me that I am not hard working.
B). My mother says to me that I was not hard working.
C). My mother says to me that you are not hard working.
D). My mother says to me that you were not hard working.