Kalimah

Q:1 In Which Kalimah Is Included The First Kalimah?
A). Third Kalimah
B). Fourth Kalimah
C). Fifth Kalimah
D). Sixth Kalimah


Q:2 What Is The Literal Meaning Of The Word Shahadat?
A). To deny a charge
B). To accept a charge
C). To testify
D). None of these


Q:3 Which Klaimah Is Recited During Namaz (Prayer)?
A). Kalimah Tayyabah
B). Kalimah Shahadat
C). Kalimah Tamjeed
D). Kalimah Tauheed


Q:4 Give The Total Number Of Words In Kalimah Tamjeed?
A). 26
B). 27
C). 28
D). 29


Q:5 What Is The Literal Meaning Of The Word Tamjeed?
A). To follow
B). To praise
C). To accept Islam
D). None of these


Q:6 What I The Total Number Of Words Included In The Second Kalimah?
A). Ten
B). Fifteen
C). Twenty
D). Twenty five


Q:7 A Murtad Is A Person Who:
A). Accepts Islam with conditions
B). Embraces Islam without his family members
C). Leaves Islam after becoming a Muslim
D). None of the above


Q:8 Give The Number Of Total Words Included In The First Kalimah:
A). Four
B). Five
C). Six
D). Seven


Q:9 The Recitation Of First Kalimah Is Called :
A). Salat
B). Tauba
C). Astaghfar
D). Tahleel


Q:10 Give The Number Of Letters In The First Kalimah?
A). 35
B). 48
C). 55
D). 65


Q:11 Which Kalimah Is Recited At The Time Of Nikah?
A). First
B). Second
C). Third
D). All the six


Q:12 What Is The Serial Number Of The Kalimah Rad I Kufr Among The Six Kalimahs?
A). Third
B). Fourth
C). Fifth
D). Six


Q:13 Pick Out The Second Kalimah?
A). Kalimah Tayyabah
B). Klimah Shahadat
C). Kalimah Tamjeed
D). Kalimah


Q:14 What Is The Name Of The First Kalimah?
A). Kalimah Tayyabah
B). Kalimah Shahadat
C). Kalimah Tamjeed
D). Sixth Kalimah


Q:15 What Is The Total Number Of Kalimahs?
A). Five
B). Six
C). Seven
D). Eight


Q:16 In Which Pillar Of Islam, It Is Declared That No One Except Almighty Allah Is Worthy Of Worship?
A). Soam
B). Hajj
C). Salat
D). Tauheed


Q:17 Which Surah Of The Holy Quran Includes The Most Concise Description Of Tauheed?
A). Surah Fateh
B). Surah Ikhlas
C). Surah Yaseen
D). Surah Rehman


Q:18 From Which Source Were Gather That The Total Number Of Pillars Of Islam Is Five?
A). Ijma
B). Hadith
C). Ijtehad
D). Holy Quran


Q:19 What Is The Total Number Of Words Included In The First Kalimah?
A). Five
B). Six
C). Seven
D). Eight


Q:20 Which Is The First Pillar Of Islam?
A). Kalimah
B). Hajj
C). Zakat
D). Saum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.