IDIOMS

Q:1 Burn Your Fingers
A). be unhappy
B). be happy
C). suffer
D). be ill


Q:2 Off And On.
A). be unhappy
B). occasionally
C). suffer
D). be ill


Q:3 Once For All
A). finally
B). be happy
C). suffer
D). be ill


Q:4 A Snake In The Grass
A). be unhappy
B). a treacherous person
C). suffer
D). be ill


Q:5 For A Song
A). be unhappy
B). be happy
C). suffer
D). very cheaply


Q:6 Burning Question
A). be unhappy
B). a widely debated issue
C). suffer
D). be ill


Q:7 Blows His Own Trumpet
A). be unhappy
B). be happy
C). praises oneself
D). be ill


Q:8 Lost Heart
A). be unhappy
B). be happy
C). become discouraged
D). be ill


Q:9 Draw The Line Between
A). be unhappy
B). make a distinction
C). suffer
D). be ill

Q:10 HIn A Nutshell
A). be unhappy
B). bin a few words
C). suffer
D). be ill


Q:11 Bottom Line
A). be unhappy
B). the main point
C). suffer
D). be ill


Q:12 To Wrap Up
A). be unhappy
B). to bring to a conclusion
C). suffer
D). be ill

Q:13 Oily Tongue
A). flattery
B). be happy
C). suffer
D). be ill


Q:14 Between The Devil And The Deep Sea
A). be unhappy
B). be happy
C). suffer
D). in a dilemma


Q:15 To Bite The Dust
A). be unhappy
B). to be defeated in battle
C). suffer
D). be ill


Q:16 Hit Below The Belt
A). be unhappy
B). be happy
C). act unfairly
D). be ill


Q:17 Bed Of Roses
A). be unhappy
B). full of joys
C). suffer
D). be ill


Q:18 Take Someone Task
A). be unhappy
B). scold or criticize them harshly
C). suffer
D). be ill


Q:19 Shift Gears
A). wait for few minutes
B). end the discussion
C). move to a different topic
D). start an argument


Q:20 On Target
A). end the discussion
B). completely accurate
C). wait for few minutes
D). start an argument

Q:21 To Be On The Same Page
A). to have similar ideas
B). completely accurate
C). end the discussion
D). wait for few minutes


Q:22 A Drop In The Bucket
A). to have similar ideas
B). an insignificant amount
C). end the discussion
D). wait for few minutes

Q:23 To Get The Upper Hand
A). to gain more power
B). end the discussion
C). wait for few minutes
D). to have similar ideas


Q:24 To Touch On Something
A). to talk about briefly
B). to finish discussing
C). to give a long explanation
D). to avoid talking about


Q:25 Hand In Hand
A). on friendly terms
B). occurring together
C). sworking very quickly
D). without effort

Q:26 Run Of The Mill
A). ordinary
B). unique
C). complicated
D). exciting

Q:27 To Ring A Bell
A). to take break
B). to be believable
C). to sound familiar
D). to seem dangerous


Q:28 To Flog A Dead Horse
A). to revive interest in an outdated subject
B). to beat a horse that is dead
C). to try to take work from a weak horse
D). to do interesting things


Q:29 To Smell Of Rat
A). to be in a bad mood
B). to suspect foul dealings
C). to get bad small of a bad dead rat
D). to see signs of plague epidemic


Q:30 A Man Of Straw
A). a very active person
B). a worthy fellow
C). an unreasonable person
D). a man of no substance


Q:31 At the drop of the hat:
A). As soon as it was spoken
B). Done easily, without any preparation
C). Done in an instant
D). After something is done


Q:32 Keep at bay:
A). Keep at a distance
B). Keep at the sea-shore
C). Keep in mind
D). Keep thinking about something


Q:33 A man of straw:
A). A man with no means
B). A generous man
C). A man of character
D). A man of no substance

Q:34 Give cold shoulder:
A). Shiver
B). Cold meat
C). To ignore
D). To support


Q:35 Hold one’s horse:
A). Keep one’s expectations
B). Keep one’s gift
C). Have patience
D). High on energy


Q:36 Hornet’s nest:
A). A bee’s house
B). A violent situation
C). A busy house
D). A dangerous place


Q:37 Never-never land
A). An ideal pace
B). Dream land
C). A worthless place
D). A useless situation


Q:38 Cap it all:
A). To cover everything
B). To seize everything
C). To finish
D). To occur


Q:39 Like a sitting duck:
A). Lazy
B). Fat
C). Sleepy
D). Ignorant


Q:40 Pull your socks up
A). To get ready
B). To improve
C). To start
D). To finish


Q:41 To eat away:
A). Finish
B). Corrode
C). Destroy
D). Eat up


Q:42 To grow upon:
A). To grow
B). Nurture
C). Get a stronger hold on something gradually
D). To flourish


Q:43 Long for:
A). Desire
B). Long
C). Far
D). Age


Q:44 To be well off:
A). Quite far away
B). To be in comfortable circumstances
C). Distant
D). Unrelated


Q:45 Bore away:
A). Dug up
B). Get bored
C). Won
D). Passed time


Q:46 Get the better of:
A). Advantage over
B). Be better off
C). Take the better things and leave the rest
D). Take advantage of


Q:47 Hear someone out:
A). Hear from far away
B). Dismiss someone
C). Keep someone out
D). Let someone complete what they are saying


Q:48 Trump up:
A). Encourage
B). Fabricate
C). Trump card
D). Break


Q:49 Break with:
A). Break
B). Interval
C). Relieve
D). Quarrel


Q:50 Put by:
A). Keep
B). Kill
C). Save
D). Set

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.