HOLY QURAN

Q:1 What Is The Greatest Miracle Of The Holy Prophet (PBUH)?
A). Salat
B). Meraj Sharif
C). Holy Quran
D). None of these


Q:2 Which Surah Of The Holy Quran Contains The First Sajidah?
A). Airaf
B). Bani Israel
C). Maryam
D). Furqan


Q:3 Which Is The Last Surah Of The Holy Quran?
A). Al-Falaq
B). Al-Ikhlas
C). Al-Nas
D). Al-Kausar


Q:4 What Is The Total Number Of Words In The Holy Quran ?
A). 76430
B). 86430
C). 96430
D). 98430


Q:5 Who Was The First Hafiz The Holy Quran?
A). Hazrat Usman (RA)
B). Hazrat Umar (RA)
C). Hazrat Ali (RA)
D). None of these


Q:6 Which Surah Of The Hly Quran Does Not Commence With Bismillah?
A). Al-Tauba
B). Al-Qadar
C). Al-Qariyah
D). None of these


Q:7 Which Is The Smallest Surah Of The Holy Quran?
A). Al-Falaq
B). Al-Nisa
C). Al-Kausar
D). Al-Namal


Q:8 Which Is The Longest Surah Of The Holy Quran?
A). Al-Nisa
B). Al-Kausar
C). Al-Momin
D). Al-Baqrah


Q:9 What Is The Number Of Madni Surahs Of The Holy Quran?
A). 26
B). 28
C). 38
D). 48


Q:10 What Is The Number Of Makki Surahs Of The Holy Quran?
A). 66
B). 76
C). 86
D). 96


Q:11 Pick Out The Night In Which The Holy Quran Was Revealed To The Holy Prophet (PBUH).
A). Shab-e-Meraj
B). Laila-Tul-Qadar
C). Both of these
D). None of these


Q:12 The Holy Quran Was Revealed In The Month Of:
A). Ramazan
B). Shaaban
C). Zil-Hajj
D). Ziqaad


Q:13 What Is The Number Of Ayat-E-Sajidah In The Holy Quran?
A). 14
B). 21
C). 28
D). 35


Q:14 What Is The Total Number Of Parahs In The Holy Quran?
A). Thirty
B). Forty
C). Fifty
D). Sixty


Q:15 Give The Total Number Of Ayats In The Holy Quran?
A). 4444
B). 5555
C). 6236
D). 7777


Q:16 What Is The Total Number Of Surahs Of The Holy Quran.
A). 114
B). 124
C). 134
D). 144


Q:17 In Which Language The Holy Quran Was Revealed To The Holy Prophet (PBUH)?
A). Roman
B). Latin
C). Persian
D). Arabic


Q:18 Pick Out The Name Of The Phrophet To Whom The Holy Quran Was Revealed.
A). Hazrat Muhammad (PBUH)
B). Hazrat Daood (AS)
C). Hazrat Musa (AS)
D). Hazrat Isa (AS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.