Fill In The Blanks

Q:1 He Has Fallen ………….. With His Partners.
A). Of
B). Out
C). Off
D). In


Q:2 The Essay Was Excellent ……………….. A Few Small Mistakes.
A). Except for
B). In addition to
C). Except
D). Besides


Q:3 He Pretended That He Was An Englishman But His Accent Gave Him…………
A). Off
B). Out
C). Up
D). Away


Q:4 The Escaped Convicts Were ……………. A Week Later.
A). Recovered
B). Reassured
C). restored
D). Recaptured


Q:5 In Ancient Times When No Decision Was Arrived At Disputes Were Settled By A……..
A). Duet
B). Dice
C). Duel
D). Dual


Q:6 A Good Teacher Should Not Be…………… With Students.
A). Impassioned
B). Nervous
C). Excited
D). Impatient


Q:7 The Wounded Soldiers Were …………….. By Their Parts.
A). Display
B). Demonstrate
C). Play
D). Show


Q:8 Perfect Health Depends On The …………… Of A Few Simple Rules To Health.
A). Adaptation
B). Occurrence
C). Observance
D). Observation


Q:9 Boys Are Usually Dependent On Their Parents …………… They Earn Enough Money To Support Themselves.
A). So
B). Provided
C). Lest
D). Till


Q:10 They …………. At Their Parents With Respent.
A). View
B). Look
C). Stare
D). Peep


Q:11 There Was No…………In The Railway Compartment For Additional Passengers.
A). Wants
B). Is wanting
C). Was wanting
D). Want


Q:12 I Have Been Awake…………. Four O Clock.
A). Until
B). Since
C). For
D). Till


Q:13 It…………Since Early Morning.
A). Will rain
B). Rained
C). Has been raining
D). Is raining


Q:14 His Parents Did Not Pay Attention To His Studies………….
A). Just
B). Remarkable
C). Suitable
D). Proper


Q:15 This Building Contains ……………. Sixty Rooms.
A). To
B). of
C). with
D). None of these


Q:16 He Was In Trouble Because He Did Not …… The Instructions.
A). Chase
B). Observe
C). Confirm
D). Follow


Q:17 He Died …………… Martyr In The Cause Of Independence.
A). Since
B). A
C). Though
D). For


Q:18 I ……………. Twenty Next Birthday.
A). Shall be
B). Have been
C). Will to be
D). Am being


Q:19 Human Beings Wish To ……. The Unknown.
A). Encircle
B). Triumph
C). Travel
D). Conquer


Q:20 We Shall Finish The Work Before He ………. To Work.
A). Shall come
B). Would come
C). Comes
D). Will come


Q:21 He Sold His Property Because He Was Under A Lot Of…………….
A). Credit
B). Loan
C). Account
D). Debt


Q:22 He Is Angry ………….. Me For Not Helping Him.
A). Of
B). With
C). On
D). Upon


Q:23 Rizwan Tried To Conceal The Package I.E He Tried To………….The Package.
A). Hide
B). Tie up
C). Open
D). Wrap

Q:24 It………………During Summer Months
A). Is raining
B). Rains
C). Has rain
D). Rain


Q:25 Man Cannot Have…………. Bread Alone
A). Except
B). With
C). By
D). Without


Q:26 The Police …………….. On Duty.

A). Was
B). Is
C). Are
D). Have


Q:27 One Is Struck By The Realization Of Being One With Nature A Union Of Mind ……….. Body.
A). Or
B). and
C). for
D). In


Q:28 They Put His Success……………..To Sheer Hard Work.
A). Up
B). Upon
C). On
D). Down


Q:29 The Police Has Been Looking For Him …………….. Four Weeks
A). For
B). During
C). Since
D). Till


Q:30 The Income Tax Raid Was Too Sudden………..
A). For the man escaping
B). Then the man escaped
C). So that the man escaped
D). For the man to escape


Q:31 Shalini was not ………. by the criticism and paid no ……… even when her best friend t talked against her.
A). bothered, attention
B). troubled, mind
C). threatened, warning
D). deterred, heed


Q:32 There is no glory in war …………the blood it …………
A). thinking, demands
B). considering, sheds
C). worth, costs
D). comparing, spills


Q:33 Hitler cast a ……….. and ………… shadow upon world history.
A). colossal, frightful
B). Herculean, gloomy
C). gigantic, horrifying
D). huge, vast


Q:34 Somesh ………… me coming to his table, he smiled and ……….. me a chair.
A). found, signaled
B). met, sat
C). looked, gave
D). saw, offered


Q:35 Although the leader s life was both……….. and painful, it was not without ……….. for he had accomplished many of his goals
A). magnificent, success
B). happy, frustration
C). thrilling, ambition
D). arduous, satisfaction


Q:36 Questions Will Be Answered By A………….. Of Experts.
A). Bunch
B). Panel
C). Staff
D). Band


Q:37 As The Festival Approaches The Number Of Customers………..
A). Increases
B). Will be increased
C). Will have increased
D). Is increasing


Q:38 Although He Was Tired He………… Working.
A). Goes on
B). Is going on
C). Was going on
D). Went on


Q:39 He Ran………
A). Quick
B). So quickly
C). So quick
D). Quickly


Q:40 If You Are Unable To Pay The Amount By The Specifier Nameuod Date…….
A). Your name struck off our register
B). Your name will be struck off our register our name will be struck off our register
C). And your name will be struck off our register
D). However your name will be struck off our register


Q:41 Whichever Way You Approach The Problem ………
A). It will not be solve
B). No one will not solve it
C). It will not solve
D). It will not be solved


Q:42 The Officer Warned Me ………… The Office Until Nine O Clock.
A). To leave
B). Dont leave
C). To not leave
D). Not to leave


Q:43 The City Was Plunged ………… Darkness Due To A Sudden Power Failure.
A). To
B). Through
C). At
D). Into


Q:44 Although He Policemen Searched The Place ……………… They Could Not Collect Any Evidence.
A). Calmly
B). Thoroughly
C). Heavily
D). Largely


Q:45 Although The Two Sisters Are Twins They Look Somewhat……..
A). Related
B). Unique
C). Different
D). Alike


Q:46 The Huts Were …………… On Fire By Some Anti Social Elements.
A). Burst
B). Shot
C). Opened
D). Set


Q:47 Of The Three Branches Of Defence Service The Air Force Has Been The …………….. Favoured In Recent Years.
A). Most
B). More
C). Very
D). None of these


Q:48 I Suggest That The Meeting …………… Postponed.
A). Would be
B). Is
C). Be
D). None of these


Q:49 I Am Glad ………….. The Movie.
A). Had seen
B). To see
C). To have seen
D). None of these

Q:50 Everything He Told Me I ……………. Before.
A). Had head
B). Heard
C). Have heard
D). None of these

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.