Active & Passive Voice

Q:1 I Killed A Snake With A Stone In My Dream Last Night
A). With a stone in my dream I killed a snake last night
B). A snake was killed by me with a stone in my dream last night
C). A snake is killed by I with a stone in my dream last night
D). In my dream last night a snake was killed by me with a stone


Q:2 Do Not Disturb Him For Nothing.
A). Let not he be disturbed for nothing
B). He is not to be disturbed for nothing
C). Nobody should disturb him for nothing
D). We should not disturb him for nothing


Q:3 People Say That Democracy Is A Better Form Of Government.
A). Democracy is a better form of Government people say
B). According to people decomcracy is a better form of government
C). Democracy is said to be a better form of government
D). Democracy is a better form of Government

Q:4 People Say That Honesty Is The Best Policy But They Seldom Act Upon It.
A). It is said that hoesty is the best policy but that is seldom acted upon
B). Honesty is that best policy which is seldom acted upon
C). It is said the honesty was best policy which was seldom acted upon
D). Honesty is said to be the best policy but its is seldom acted upon


Q:5 They Fought A Battle In The Plain Of Panipat
A). A battle is fought in the plain of Painpat
B). In the plain of Panipat they fight a battle
C). A battle had fought in plain of Panipat
D). A battle was fought in the plain of Panipat


Q:6 Students Have Elected Him Secretary Of The Union.
A). He is a elected secretary of the union
B). He is being elected secretary of the union
C). He has been elected secretary of the union
D). He had been elected secretary of the union


Q:7 The Showed The Visitors The Historical Monuments Of Lahore
A). The visitors were shown the historical monuments of Lahore
B). The historical monuments had been shown to the visitors
C). The visitors would be shown the historical monuments of Lahore
D). The visitors will be shown the historical monuments of Lahore


Q:8 Circumstances Will Oblige Me To Go
A). I shall be obliged to go
B). I shall have to be obliged to go
C). I shall not go except if the circumstances oblige me to go
D). I shall go if circumstances oblige me to go


Q:9 Some One Has Picked My Pocket.
A). My pocket has been picked
B). Any body picked my pocket
C). My pocket is being picked
D). My pocket had been picked by some one


Q:10 The Romans Expected To Conquer Egypt
A). It was expected by the Romans that they will conquer Egypt
B). It was expected by the Romans that they would conquer Egypt
C). Egypt will by conquered the Romans hoped
D). Romans thought that they would easily conquer Egypt


Q:11 I Have Been Invited To The Party.
A). Someone has invited me to the party
B). Someone had invited me to party
C). To a party I had been invited
D). I am being invited to the party


Q:12 Why Did Your Brother Write Such A Letter.
A). Why is such a letter written by your brother.
B). Why had your brother written such a letter
C). Why was such a letter written by your brother
D). Why should such a letter by wirtten by your brother


Q:13 He Will Finish The Work In A Fortnight
A). The work will be finished by him in a fortnight.
B). In a fortnight he will finish the work.
C). The work will have to be finished in a fortnight by him
D). The work must be finished by him in a fortnight.


Q:14 Some Boys Were Helping The Wounded Man.
A). The wounded man is helped by few boys.
B). The wounded man was being helped by some boys
C). Some boys helped the wounded man.
D). The wounded man were helped by some boys


Q:15 We Shall Have Won The Match.
A). The match will have being won by us
B). The match will have be won by us
C). The match will have been won by us
D). The match will had been won by us


Q:16 You Will Have Passed The Examination.
A). The examination will have be passed by you
B). The examination will have being passed by you
C). Te examination will have been passed by you
D). The examination will had been passed by you


Q:17 The Teacher Will Punish Him.
A). He will been punished by the teacher
B). He will be punished by the teacher
C). He would be punished by the teacher
D). He will be being punished by the teacher


Q:18 She Will Wash The Clothes.
A). The clothes will been washed by her.
B). The clothes will being washed by her.
C). The clothes will have been washed by her.
D). The clothes will by washed by her.


Q:19 Had She Pressed The Clothes?
A). Has the clothes been pressed by her?
B). Had the clothes been pressed by her?
C). Have the clothes been pressed by her?
D). Has been the clothes pressed by her?


Q:20 He Had Read A Book.
A). A book have been read by him
B). A book has been read by him
C). A book had been read by him
D). A book have been being read by him


Q:21 You Had Played Cricket.
A). Cricket has been played by you
B). Cricket had been played by you
C). Cricket have been played by you
D). Cricket has been being played by you


Q:22 What Were You Doing?
A). What has being done by you?
B). What had being done by you?
C). What was being done by you?
D). What were being done by you?


Q:23 We Were Writing Letters.
A). Letters were being written by us
B). Letters was being written by us
C). Letters are being written by us
D). Letters have being written by him


Q:24 He Was Reading The Books.
A). Books was being read by him
B). Books are being read by him
C). Books were being read by him
D). Books have being read by him


Q:25 Did I Give Him A Gift?
A). Has a gift given to him by me
B). Had a gift given to him by me
C). Have a gift given to him by me
D). Was gift given to him by me


Q:26 You Opened The Door.
A). The door opened was by you
B). The door was opened by you
C). The door was by opened you
D). The door opened by was you


Q:27 Nadeem Bought A Pen.
A). A pen was by bought Nadeem
B). A pen bought was by Nadeem
C). A pen was bought by Nadeem
D). A pen by was bought Nadeem


Q:28 I Have Done My Job Job Has Been By Done Me
A). My job has done been by me
B). My job has been by done me
C). My job has been done by me
D). My job been has done by me


Q:29 We Are Writting A Book.
A). A book is being written us by
B). A book is being by written us
C). A book is being written by us
D). A book being is written by us


Q:30 I Am Making Tea.
A). Tea is being by made me
B). Tea is being made by me
C). Tea is being me made by
D). Tea is being made me by


Q:31 Why do you tell a lie?
A). Why a lie told by you?
B). Why is a lie be told by you?
C). Why is a lie told by you?
D). Why is a lite being told you?


Q:32 You will praise her very much.
A). She will praised very much by you.
B). She will be praised very much by you.
C). She will being praised very much by you.
D). She will been praised very much by you.


Q:33 I take exercise daily.
A). Exercise are taken daily by me.
B). Exercise is taken daily by me.
C). Exercise is being taken daily by me.
D). Exercise is been taken daily by me.


Q:34 She will invite me.
A). I shall be invited by her.
B). I will invited by her.
C). I shall being invited by her.
D). I will been invited by her.


Q:35 Did you visit a zoo?
A). Was a zoo being visited by you?
B). Was a zoo be visited by you?
C). Was a zoo been visited by you?
D). Was a zoo visited by you?


Q:36 Why does an officer neglect duties?
A). Why the duties neglected by an officer?
B). Why are the duties neglected by an officer?
C). Why is the duties neglected by an officer?
D). Why are the duties neglect by an officer.


Q:37 Have you taken a rest?
A). Have a rest been taken by you?
B). Have a rest taken by you.
C). Had a rest taken by you?
D). Have a rest be take by you?


Q:38 You must obey your parents.
A). Your parents must obeyed by you.
B). Your parents must been obeyed by you.
C). Your parents must be obeyed by you.
D). Your parents must being obeyed by you.


Q:39 Earth revolves around Sun.
A). The Sun revolved around the Earth.
B). The sun is revolved around by the Earth.
C). The Sun revolves around the by the Earth.
D). The Sun is being revolved around by the Earth.


Q:40 Are they playing match against them?
A). Is a match being played against our team by them?
B). Is a match be played against our team by them?
C). Is a match played against our team by them?
D). Is a match been played against our team by them?


Q:41 He has shown good performance.
A). Good performance has shown by him.
B). Good performance has been shown by him.
C). Good performance had been shown by him.
D). Good performance has be shown by him.


Q:42 Will you save my secrets?
A). Will my secrets saved by you.?
B). Will my secretes be saved by you?
C). Would my secretes save by you?
D). Would my secrets be saved by you?


Q:43 School has announced result.
A). The result has announced by the school.
B). The result has been announced by the school.
C). The result has be announced by the school.
D). The result has being announced by the school.


Q:44 Boys will have taken an exam.
A). An exam would taken by the boys.
B). An exam would have taken by the boys.
C). An exams will had been taken by the boys.
D). An exams will have been taken by the boys.


Q:45 My father did not buy a new car.
A). A new car was not be bought by my father?
B). A new car is not bought by my father.
C). A new car was not bought by my father.
D). A new car is not be bought by my father.


Q:46 Why did you oppose her?
A). Why she opposed by you?
B). Why was she opposed by you?
C). Why is she opposed by you?
D). Why she opposes by you?


Q:47 He Does Not Eat Apples
A). Apples are eaten not by him
B). Apples are not by eaten him
C). Apples are not eaten by him
D). Apples not are eaten by him


Q:48 I Eat Mangoes.
A). Mangoes eaten by me
B). Mangoes are by eaten me
C). Mangoes are eaten by me
D). Mangoes by are eaten me


Q:49 The Horse Pulls The Tonga.
A). The tonga pulled is by the horse
B). The tonga pulled by is the horse
C). The tonga is pulled by the horse
D). The tonga is by pulled the horse


Q:50 Amjad Plays Football.
A). Football is played by Amjad
B). Football played is by Amjad
C). Football played by is Amjad
D). Football played by Amjad is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.